werking

Wij werken met het IKG-systeem, dat betekent dat de prijs afhankelijk is van je inkomen. (Inkomensgerelateerd systeem). Onze opvang staat open voor alle kinderen. Om je kindje in te schrijven dien je verplicht een kindcode aan te vragen bij Kind& Gezin. - Een maand voor de opvang effectief start kan je de kindcode aanvragen. De prijs van de opvang is door het gezin zelf te berekenen op de site van Kind&Gezin. HTTPS://mijn.kindengezin.be/ . Je kan inloggen met je eID of met een federaal token, je gegevens worden opgehaald bij de databank van FOD financiƫn. Als er geen gegevens beschikbaar zijn kan je bellen met Kindengezin, hou in dit geval je laatste aanslagbiljet of laatste loonbrief bij de hand. Op 1 januari van elk jaar is er een herberekening. Wanneer er een gevoelige inkomensdaling is of een wijziging in de samenstelling van het gezin kan je ook een herberekening doen. Vanaf 1 april 2014 maken wij de facturen zelf, we vragen om de factuur te betalen voor de 10de van de volgende maand. Ook de fiscale attesten worden vanaf die datum door ons gemaakt. Bij niet betaling van de facturen kunnen wij de opvang stopzetten. In dat geval wordt een opzegperiode voorzien van 1 maand. Je kan tot maximum 11.20 recupereren via je belastingen, afhankelijk van je inkomen.


Vanaf 1 april 2014 is het opvangplan bindend, verlof- en ziektedagen dienen dan betaald te worden. Bovenop de sluitingsdagen van Kiekeboe hebben jullie recht op respijtdagen. Voor een opvangplan van 5 dagen per week zijn dat 18 respijtdagen per volledig kalenderjaar


Bij inschrijving vragen we een voorschot van 100 euro, dit om de plaats te reserveren. Dit bedrag zal worden terugbetaald wanneer het kind de creche verlaat om naar school te gaan. Wanneer het kind de creche vroeger verlaat om welke reden ook, vragen we dit 3 maanden op voorhand te melden zoniet zal het voorschot niet worden terugbetaald.


Pampers, flesvoeding en eventuele medicatie dienen meegebracht te worden. Voor verzorgingsproducten, lakens, dekens zorgen wij zelf.


We verzorgen dagelijks verse maaltijden.


Om 09.30u eten we soep met een boterham.

Vanaf 11.00u beginnen we met de groentepap of aardappelen, groenten en vlees. (volgens de leeftijd)

Rond 15.00u eten we fruitpap of stukjes fruit, we schillen het fruit aan tafel bij de kinderen.

Om 16.30u eten we een boterham.


Door middel van een heen- en weerboekje houden we de ouders op de hoogte hoe het kindje zijn of haar dag is geweest. We nemen foto's van de kindjes die we wekelijks doorsturen via email. Daarop zien de ouders welke activiteiten we in de loop van de week hebben gedaan.


We zijn open van maandag tot vrijdag van 7.00u tot 18.00u. Bij laattijdige afhaling vragen wij 2 euro per kwartier.


En tenslotte:


Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is afgesloten.

-. Bedrijfspolis KBC 37.307.674-0000

-Een verzekering tegen lichamelijk ongevallen voor de opgevangen kinderen is afgesloten. Bedrijfpolis KBC 37.307.742-0000


KBC-VERZEKERINGEN, Vanoverstraetenplein 2, 3000 LEUVEN

We staan onder toezicht van 'Kind en Gezin'.


Hebben jullie nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren.


Met vriendelijke groeten, Lea en Lin.

Duis suscipit sodales porttitor

  bedankt voor alle fijne dingen, knutselen, dansen en zingen.

ik hoefde me hier nooit te vervelen, ik kon hier altijd lekker spelen.

maar nu is het tijd om te gaan.

bedankt voor de fijne tijd, dat wilde ik nog even kwijt.

dikke kus en knuffel 

van jullie kapoen

Ella xxx


bedankt voor de goede zorgen voor Jelle, Kobe en Ella

in de afgelopen 6 jaar

Katleen, Jochen, Jelle en Kobe
Het is onmogelijk

om iemand 

te vergeten

die zoveel gaf

om te herinneren


Ik was 6 maanden toen ik voor het eerst naar Kiekeboe kwam. Ik voelde me al snel thuis bij jullie en men vele vriendjes.

Bedankt Lin en Lea voor alle leuke momentjes en voor alles wat jullie mij geleerd hebben : knutselen, dansen, liedjes zingen...

Bedankt voor jullie geduld wanneer ik een minder dagje had.

Bedankt voor jullie troost wanneer ik eens verdrietig was en voor alle pijntjes die jullie wisten te verzachten.


Ik neem nu een volgende stap, naar een nieuw avontuur. Met pijn in het hart moet ik afscheid van jullie nemen. Ik kan niet beschrijven hoe belangrijk jullie voor mij en men ouders zijn geweest. Ik zal jullie dan ook missen maar beloof dat we zeker nog eens binnenspringen voordat men zusje geboren wordt.


Jullie zitten voor altijd in men hartje!

Een dikke kus en knuffel

van Cleo, maar ook van mijn mama en papa